Nagyobb térképre váltás

Az út technikai adatai:

A megtett út: 401 Km              LPG fogyasztás:  7,3 liter

Az eltelt idő: 5,7 óra                LPG átlagos ára:   150 Ft/L

Átlag sebesség:  81 Km/h        Teljes költség:      4237Ft

Citroën C4

 

 

 

 

 

 

 

 

2008 nyarán újjászületett a C4. A BMW-vel közösen fejlesztett új 1,6-os motorok, a 120 lóerős VTi és a 150 lóerős THP iszonyúan húznak, de keveset kérnek enni és kifejezetten „zöldek”. A hűvös elegancia kedvelőinek megőriztük a C4 elegáns, suhanó vonalait, példás kényelmi és biztonsági szolgáltatásait: a kétfunkciós kanyarkövető xenon-fényszórókat, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és a visszagurulás-gátlót. 

Az először 2004 novemberében bemutatott Citroën C4 most nemcsak benzinmotorjaiban, de külsejében is megújult, ami leginkább az orr-részen és belső kialakításban fedezhető fel.

Az új C4 ötajtós és kupé változatai erőteljes stílust, dinamizmust és eleganciát sugároznak. Új lökhárítója egyetlen légbeömlőt foglal magában, amely egybeolvad az új, domború motorháztetővel. A motorháztető egyszerre kerekded és izmos formája erőt, robusztusságot sugall, valamint jobb útfekvést kölcsönöz az autónak.

A dupla nyilazással díszített hűtőrács új hajlatai, melyeket az új C5 inspirált, tovább emelik az összkép eleganciáját. A különösen a csúcsváltozatok első ködfényszóróinak buráin alkalmazott krómozott díszítések még egy csipetnyi eleganciával gazdagítják az összhatást.

A túlnyúlások nélküli hosszúság mintegy 15 mm-rel nőtt, így az ötajtós változat hosszúsága immáron 4,275 m, a kupéé pedig 4,288 m.

Ezzel párhuzamosan a belső kialakítás is továbbfejlődött. Változtak a burkolatok, néhány kárpitelem szemcsézése, és a fordulatszámmérő a műszerfal közepére került.

Az autóba beépítésre került egy Landirenzo Omegas Plus gáz injektoros rendszer amellyel még tovább csökkentettük a károsanyag kibocsátást és az üzemanyag költséget.

 

Technikai adatok:

Hengerűrtartalom: 1.587 cm3

Felépítés: soros, 4hengeres 16 szelepes

Maximális nyomaték: 147Nm (4.000-es fordulaton)

Váltó: 5 sebességes, manuális

Fogyasztás: 7,1 L/100km (vegyes)

Teljesítménye: 110 Lóerő (5.800-as fordulaton)

Gáz berendezés: Landirenzo Omegas Plus

Tartály: 53L (650x200 mm, toroid)

Hatótáv: 550 Km (LPG-vel)

CO2 kibocsátás: 169 g/Km (benzinen)

Környezetvédelmi osztályozás: EURO 4