Skip to Content

Landi Renzo Cégtörténet

Milyen Cég a Landi Renzo és honnan jutott el ma idáig?

Az alternatív gépjármű üzemanyag (például az LPG és a földgázrendszer) alkatrészek piacán a  23%-os részesedéssel bíró Landi Renzo, ma a világ vezető vállalata .

A vállalat története 1954-ben kezdődött el, amikor Reggio Emiliában Renzo Landi a feleségével, Giovannina Domenichini-vel együtt megalapította a Renzo Landi Műszaki Szervizt, ami ebben az időben az egyetlen vállalat volt, mely speciális gáz-keverő berendezéseket gyártott mindenféle típusú gépjárműhöz.

Az eladási tevékenység külső cégek részére rövid időn belül felfejlődött az egész országban, és 1963 és 1964 között már az első exportokat regisztrálják Japán, Franciaország, Belgium és Hollandia felé. Nagyon hamar megnyílnak a lehetőségek Nyugat-Európa, India és Dél-Amerika piacai felé is.

Renzo Landi nagyon korán, 1977-ben elhalálozott. A vállalat folytatta a működését a felesége és fia, Stefano vezetése alatt, aki 1987-ben ügyvezető igazgató lett. 1987-ben a vállalat részvénytársasággá alakul. Hivatalosan is megszületik a Landi Renzo Rt.

Landi Renzo vállalat ezután Ipari Csoporttá alakul, és 1993-ban leányvállalatként beolvasztja a Landi Kft-t és az Eurogas Holding BV-t, mely egy, a szektorban működő holland vállalat. 1999-ben születik meg a csoport lengyel leányvállalata, a Landi Renzo Polska S.p.Z.p.p., és a Csoport következő évben megvásárolja a Reggio Emiliában, Mancasaleban található Med Rt-t. 2001-ben átadják az Eurogas Holding B.V. tulajdonának 70%-át, majd a Landi International B.V. megvásárolja az Eurogas Utrecht B.V.-t.

2001-ben felavatják Reggio Emiliaban, Cavriago-ban, a via Nobel 2 szám alatt az új székhelyet, amely építészeti szempontból harmonikus és innovatív, és egyben szimbolizálja a technológiai fejlődés tartalmát, amelyet a vállalat állít elő,.

A nemzetköziesedés folyamata 2003-ban egy újabb leányvállalat létrehozásával folytatódik Brazíliában, majd továbbiak alapításával 2005-ben Kínában és 2006-ban Pakisztánban, illetve ugyanebben az évben megszületik a LANDIRENZO Corporate University, az a vállalat, amely az ötleteit és tevékenységét arra fordítja, hogy fejlessze a Landi csoport emberi erőforrását, és terjessze a fenntartható közlekedés kultúráját.

A Landi Renzo Minőségbiztosítási rendszer, amely 1995 óta rendelkezik az ISO 9001 minősítéssel, és 2001 óta az ISO/TS 16949 minősítéssel, a gépjárműipar specifikus minőségbiztosítási rendszerével, 2006. novemberében kiterjeszti az Olasz Hálózatra az ISO 9001 folyamatait és eljárásait, hogy biztosítsa a vállalat által már alkalmazott minőségi standard-eket.

A Landi Renzo Rt ma is vezető szerepet tölt be nemzetközi szinten a szektorban, amely az ügyfeleknek nyújtott magas szintű szolgáltatásoknak, a kutatás és fejlesztés felé irányuló folyamatos figyelemnek, a struktúráknak, az ipari folyamatoknak és az innovatív technológiai termékeknek köszönhető.

Ugyanakkor az idők folyamán nem változott meg a vállalat munkastílusa, amelyet elhivatottság és kötelesség jellemez, olyan vitathatatlan értékek, amelyek mindig is jellemezték a Landi Renzo vállalat image-t, és amelyek a legbiztosabb garanciát jelentik azokra a kihívásokra vonatkozóan, amelyekkel a jövőben szembe kell néznie.