Skip to Content

Keverőfejes reduktoros LPG berendezés, EC 04 reduktorral

Azt mondjuk „gázautó” és a Landi Renzora gondolunk, amely a műszakilag fejlett LPG berendezések garanciáját jelenti, ugyanis ezek a berendezések mélyreható kutatások eredményeit képezik.

Innováció és megbízhatóság:
a tartályból az autógáz folyékony állapotban áramlik a multiszelepen keresztül (melynek a külső töltőnyílása az LPG töltésére szolgál), és a motortér felé halad egy olyan rézcsövön keresztül, amire egy LPG mágnesszelepet szereltek fel. Ez, mint a legbiztosabb és legfejlettebb LPG berendezések esetében, csak akkor engedélyezi a gáz áramlását, ha a motor jár és a kapcsoló gáz üzemmód pozícióban van. A Landi Renzo kittel felszerelt gázautóban a motortérben található egy reduktor, amelybe az LPG belép és lecsökken a nyomása, ennek következtében gázhalmazállapotú lesz. Ezután az LPG a reduktortól a levegő/üzemanyag keverőhöz jut, amely a szívócsonkon helyezkedik el, és az a feladata, hogy a vezethetőség, a fogyasztás és a kibocsátás szempontjából optimálisan adagolja a gázt a motor igényeinek megfelelően. Ez az igény abban a nyomáscsökkenésben jelentkezik, amely kialakul a keverőben.

Az LPG berendezések másik kiváló jellemzője: a 096-os modelljelű kapcsoló/kijelző, amely több funkciója között lehetővé teszi az indítást benzin üzemmódban, és azután az automatikus átváltást gáz üzemmódra azáltal, hogy aktiválja a Start-Petrol mágnesszelepet. Ráadásul lehetővé teszi a járművezető számára, hogy bármikor kiválassza a használni kívánt üzemanyagot, megjelenítve a tartályban levő LPG szintjét. A gáz üzemmód alatt az elektronikus emulátor megszakítja a benzin áramlását a motor felé, míg a benzin üzemmód alatt az LPG áramlását a motor irányába az LPG mágnesszelepek akadályozzák meg.

Alkatrészek