Skip to Content

Keverőfejes reduktoros LPG berendezés, Renzomatic reduktorral

A Landi Renzo Kutatási és Fejlesztési Központ létrehozta az LPG autógáz kiteket, és ezáltal valóban innovatív LPG berendezéseket valósított meg, mind az energia megtakarítás, mind a gazdasági előny szempontjából is. Ennek az LPG kitnek köszönhetően a tartályból az autógáz folyékony állapotban áramlik ki egy multiszelepen keresztül (amelynek a külső töltőnyílása a gáz töltésére is szolgál), és a motor felé halad egy csövön keresztül, amire mágnesszelepet szereltek fel, és akkor engedélyezi a gáz áramlását, ha a motor jár, a kapcsoló gáz üzemmódban van.
Ennél a típusú LPG kitnél a motortérben található egy reduktor, amelybe az LPG belép és lecsökken a nyomása, ennek következtében gáz halmazállapotú lesz. Ezután az LPG a reduktortól a levegő/üzemanyag keverőhöz jut, ami a szívócsonkon helyezkedik el, és az a feladata, hogy a vezethetőség, a fogyasztás és a kibocsátás szempontjából optimálisan adagolja a gázt a motor igényeinek megfelelően. Ez az igény abban a nyomáscsökkenésben jelentkezik, amely kialakul a keverőben. Azoknál az LPG berendezéseknél, amiket felszereltek SE 81 SIC és SE 81 reduktorokkal, 095-ös, 094-es és 093-as modellű kapcsolókkal, lehetővé válik az indítás gáz üzemmódban azáltal, hogy a berendezés biztosítja az üzemanyag dúsítás automatikus időzítését az induláshoz, illetve azt, hogy a járművezető bármikor kiválassza a használni kívánt üzemanyagot, megjelenítve a tartályban levő LPG szintjét (kivéve 093 modell).

Az LPG berendezéseknél, amiket felszereltek RENZOMATIC reduktorral, a 100-as és 102-es modellű kapcsolók több funkciójuk között lehetővé teszik az indítást gáz üzemmódban, és biztosítják a felhasználó számára azt, hogy bármikor kiválassza a használni kívánt üzemanyagot, megjelenítve a tartályban levő gáz szintjét (csak 100-as modell). A gáz üzemmód alatt a mágnesszelep megakadályozza a benzin áramlását a motor felé, míg benzin üzemmód esetében az LPG áramlását a motor felé a gáz mágnesszelepek akadályozzák meg.

Alkatrészek