Skip to Content

Keverőfejes reduktoros LPG berendezés, SE 81 reduktorral

A Landi Renzo LPG  gázberendezésekkel nyugodtan alhat. Ez egy olyan mágnesszelepnek köszönhető, amely csak akkor engedi a gáz áramlását, ha a motor jár és a kapcsoló gáz üzemmód pozícióban van. A Landi Renzo gázrendszer esetében ez a mágnesszelep olyan rézcsövön helyezkedik el, amelyben az LPG folyékony állapotban halad keresztül a tartályból a multiszelepen keresztül kilépve (külső töltőnyílása az autógáz töltésére szolgál) a motortér felé.
Itt, mint a legfejlettebb LPG gázberendezések esetében is, található egy reduktor, amelybe az autógáz belép és lecsökken a nyomása, ennek következtében gázhalmazállapotú lesz. Ezután a reduktortól az autógáz a levegő/üzemanyag keverőhöz jut, amely a szívócsonkon helyezkedik el, és az a feladata, hogy adagolja a gázt a motor igényeinek megfelelően. Ez az igény abban a nyomásesésben jelentkezik, amely kialakul a keverőben.

A Landi Renzo LPG berendezés másik előnye a 096-os modelljelű kapcsoló/kijelző, amely több funkciója között lehetővé teszi az indítást benzin üzemmódban, és utána az automatikus átváltást gáz üzemmódra azáltal, hogy aktiválja a Start-Petrol mágnesszelepet. Ráadásul lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bármikor kiválassza a használni kívánt üzemanyagot, megjelenítve a tartályban levő LPG szintjét. A gáz üzemmód alatt az elektronikus emulátor megszakítja a benzin áramlását a motor felé, míg a benzin üzemmód alatt az LPG áramlását a motor irányába az LPG mágnesszelepek akadályozzák meg.

Alkatrészek